RECULER pour mieux SAUTER

Ongetwijfeld heb je Nafi Thiam al eens een stapje achteruit zien zetten, net voor ze haar aanloop neemt. Ze springt dan des te hoger.

Ook Sint-Lodewijk zet even een stapje achteruit om er daarna des te beter voor te staan. Zo bouwen we een school aangepast aan de noden van de 21ste eeuw. Als alles klaar is, zullen we een waardige partner zijn naast de schitterende nieuwe gebouwen die nu al op onze campus verrijzen. Sint-Lodewijk wordt de volgende parel aan de kroon.

In de nabije toekomst zullen de Kunstschool, Regina Mundi, het SJB-college en Sint-Lodewijk heel nauw samenwerken. Dat betekent onder meer een herindeling en verhuis van klassen naar andere gebouwen. Die herindeling start bij de komst van Regina Mundi naar de campus op de Bret op 1 september 2018.
Dan krijgen vrijwel alle leerlingen van de 1e graad van de drie betrokken scholen hun klaslokaal in de huidige gebouwen van het college.
Vanaf het derde jaar zullen leerlingen per ‘kennisdomein’ zoveel mogelijk in één gebouw ondergebracht worden.
De huidige afdelingen van Sint-Lodewijk blijven behouden, maar de gebouwen worden gerenoveerd. Iedere afdeling zal een eigen gezicht krijgen. Leerlingen zullen geborgenheid vinden in hun afdeling, waar ze vrijwel alle vakken volgen. Die indeling biedt meer mogelijkheden dan nu om hartelijk, professioneel en persoonlijk met de leerlingen om te gaan. Heel binnenkort starten de werken overal in de gebouwen: nieuwe toiletten, nieuwe lokalen, bijkomende trappen, opfrissing her en der, plaatsing bijkomende units.